måndag 20 juni 2011


Möjligen är det svårt att förstå för den som inte deltog i demonstrationerna Media valde polisens historia polisen som tyckte att det var en massa stollar som kom till Göteborg. Det har aldrig ifrågasatts varför Göteborgsstad special beställde syrener från Italien för hundra tusentalskronor. De mörklila bondsyrenerna dög inte åt Busch
Flera av "stollarna" var professorer i internationella relationer, ekonomi och kunde nog berättat för media vad demonstrationerna handlade om eller inte handlade om. Om media går i makthavarnas ledband vem granskar då? Vem ifrågasätter varför Bamse inte fick spelas under Busch besök?
Demonstranterna vi alltså ifrågasatte varför vi skulle bygga ett fort Europa? Vi såg demokratiska problem med att centralisera makten och att vi skulle få en gemensamvaluta. I finanskrisens Grekland så kan man se vad samarbetet var värt inte ett ruttet öre. EU vill samarbeta med rika länder och sätta press på fattiga länder att skära ner på välfärden för de som arbetar. EU är en ekonomisk union i första hand och intresserar sig inte för de som byggt upp en välfärd och en trygg ekonomi. De ser inte att en utbyggd hälsovård, sociala förmåner faktiskt är en framtida besparing. Idag är vi anpassade efter Europa. Tyvärr dog kritiken på gatorna i Göteborg men inte helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar