tisdag 12 juli 2011

Om barn och andras ungar

Migrationsverket har beslutat att avvisa en gravt handikappad pojke med svåra EP- anfall under sin vistelse i Sverige har gossen iallafall börjat kommunicera och gå med hjälp medel. Han är bara en i raden av barn som kallblodigt skickas ut till misär.

Barn med komplicerade hjärtfel får inte stanna trots att de inte kan få sina operationer i sitt hemland. Det var väl kanske inte deras, barnens alltså bästa som migrationsverket tog hänsyntill

Migrationsverket kan även tänka sig att skicka ut spädbarn utan föräldrar

Vem som skulle ta hand om spädbarnet framgick inte....

Ett svårt sjukt barn tilläts inte ha sina föräldrar hos sig på sjukhus föräldrarna var förvarstagna och fick inte hälsa på sitt svårt sjuka barn. Internerade föräldrar får i princip alltid hälsa på sina barn om barnet har en livshotande sjukdom men inte om föräldrarna sitter på förvaret .

Att vara förvarstagen är inget straff det är inget brott att befinna sig i Sverige utan papper.
Jag måste säga att förmågan till empati inte är överdrivet stor hos Billström och gänget . Dessa beslut bryter mot de mänskliga rättigheterna . Migrationsverkets utredare har faktiskt tagit reda på att de mänskliga rättigheterna gäller barn , dessa beslut strider mot konventionen om barnets rättigheter. Ett land som ratificerat konventionen kan inte fatta beslut i laglig mening som strider mot konventionen. Det gör Sverige ändå .

Det är inte acceptabelt att bryta vårdkedjan och skicka barn som behöver vård till länder som saknar den typen av vård. Det kan finnas sjukhus i hemlandet men vården kanske inte är tillgänglig för alla i landet.
Det är absolut inte acceptabelt att hindra svårt sjuka barn att träffa sin a föräldrar. Någon jävla måtta får det väl ändå vara !

Du kan gå med i namninsamlingen på facebook
Skicka e

tt eget mejl till ansvariga tjänstemän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar