söndag 16 oktober 2011

Så lite äldreomsorg

Så lite äldreomsorg och så mycket annat som är så viktigt Sahlgrenska kommer att lägga ner 28 platser för geriatriskvård. GUA som varit universitetets utbildningsavdelning där alla fick pröva vad de lärt sig under sina år som sjukgymnast arbetsterapeut sjuksköterske eller läkarstudier.
Vad är välfärden värd? Ja man kan verkligen fråga sig om inte en liten skattehöjning för alla som kunde garantera en trygg vård även för äldre hade varit rimlig...
Alliansen gapar högt om privata försäkringar men för mig och mitt dåliga hjärta är det inget alternativ och inte heller andra med kroniska sjukdomar göre sig besvär .
Äldreomsorgen kommer att utföras av kvinnor och ofta är det äldrekvinnor som blir äldst och kommer behöva hjälp att komma till ett äldreboende eller få mer hjälp i hemmet ändå så blir gensvaret så litet så litet när sparkraven och vi som systrar , mammor döttrar får mindre av en kaka som vi snart inte är med och delar.
Ursäkta mig men nu är det dags att släppa partiledar frågan och ta tag i de verkliga frågorna. Tänk om VGR kunde skippa lite vägar? Skippa lite IT och bara koncentrera sig på mormor ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar