lördag 31 december 2011

Gott nytt år

Först några små tänkvärda betraktelser samlade i en liten prislista
Årets Carl Bildt
 Den får Carl Bildt alldeles själv då han har suttit i Lundin Oils styrelse och det finns en uppenbar intressekonflikt när det gäller de två journalisternas granskning av Lundin Oils inblandning ett blodigt inbördeskrig som pågår i en del av Etiopien. Det är inget brott att granska som journalist mendet är tveksamt om en utrikesminister kan ha en styrelsepost i ett företag med intressen i Etiopien och Sudan .... men vi får inte veta Carl Bildt sitter kvar som utrikesminister och svarar inte för det är tyvärr mitt i natten där han är. Och Martin Schibbye och Johan Persson sitter i fängelse

Åretsskamfläck

Sveriges inhumana flykting politik med Tobias Billström i spetsen, och inte långt efter kommer Carema som är en uppstickare när det gäller åretsskamfläck.  Fortsätter Carema sin valda bana med svältkost, liggsår och chefsbonusar så kommer ni garanterat bli ihågkomna som åretsskamfläck 2012.

Årets Robin Hood fastän tvärtom
Anders Borg framstår som en riktig man, redo att hjälpa Sverige ur krisen vilket han idag skriver om. Anders Borg har konsekvent tagit från de fattiga och givit till de rika. Sjuka pensionärer och arbetslösa betalar Sverige ur krisen medan överklassen får skattesänkningar år efter år .

Årets mutstad för andra året i rad blir Göteborg

Årets dummaste utrikespolitiska fadäs
Att inte rösta för ett palestinskt medlemskap i Unesco. Alliansen röstade emot.....så mycket för solidaritet med Palestinas barn och deras rätt till utbildning och framtid.

Årets revolution
Nordafrika som slog sig fria


Årets fängslade journalist
blir för tionde året i rad Dawit Isaac som sitter fängslad i Eritrea  som samvetsfånge Släpp Dawit Isaac och låt honom återförenas med sin familj.
 Årets sorg
Utöya och massakern som där 77 unga i AUF dödades av en högerextremist

Årets bästa  tal
Går till Norges statsminister Jens Stoltenberg



Årets Landsfader
Går också till Jens Stoltenberg efter bombdådet i Oslo och massakern på Utöya där statsminister lyckades inge hopp styrka och tilltro trots det ofattbara




Årets kvinnliga vänsterbloggist
önskar



Gott nytt år!

och med hopp om solidaritet, rättvisa och att en annan värld är möjlig



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar