fredag 27 januari 2012

Att minnas det ofattbara

Idag  är det dagen då vi minns förintelsen den 27e januari befriade de allierade förintelse lägret Auchwitz . Vi får aldrig glömma de som föll offer för Nazismen. Nazismen har idag kommit tillbaka in i vår riksdag som Sverige Demokraterna och kallar sig numera socialkonservativa i stället för nationalister men det är samma gamla brunskjortor med samma avskyvärda människosyn.Det kallas kultursammanblandning istället för rasblandning men hatet är grunden hatet mot det annorlunda.
De mänskliga rättigheterna måste vi stå upp för varje dag de får inte vara viktiga bara en dag per år utan alla åretsdagar. Det är ett sammanhållet dokument och man kan inte ta bort någon del.Det är viktigt med frihet men människor kan inte anses få sina rättigheter tillgodosedda om de inte får utöva kultur, får rätt till utbildning eller rätt till hälsa.


Bara Tobias Billström hade glömt att det var åminnelse av förintelsen idag, som den iskalla robot han verkar vara så talade han bryskt om att han minsann inte hade tid att diskutera skyddsskäl för apatiska barn. Inte ens hade han tid att säga detta till SVT utan lät hälsa genom sin sekreterare.
Kom ihåg asylrätten och att aldrig någonsin glömma  varför vi har våra mänskliga rättigheter och vad som händer när vi inte följer dem .Du också Billström!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar