onsdag 11 januari 2012

Hemlösa

Antalet personer som inte har ett hem ökar även om antalet personer som faktiskt bor utomhus inte ökat så är antalet även där konstant. Det är idag 800 sökande till varje lägenhet på boplats Göteborg men alla är inte hemlösa i den bemärkelse att de bor på gatan inte ens de flesta sökande. De som är utanför systemet är utanför och där bör det göras något drastiskt liksom att det drastiskt bör göras något åt bostadsbrist i allmänhet. Människor med psykiatriska funktionshinder har svårt att söka bostäder , svårt att sköta bostäder och svårt att på rätt dag betala sin hyra de borde få bättre hjälp av kommunen och inte enbart hänvisas till härbärgen hos frivillig organisationer. Det är en grupp människor som behöver mycket stöd och praktisk hjälp och specialistkunskap.
Bygg billiga lägenheter och begränsa utslagning. Arbetssökande har inte en chans liksom de som har ärenden hos kronofogden . Vi lever i ett samhälle där fattiga fått 11% mindre att leva på och där 1% äger 40% av den samlade förmögenheten i Sverige. Sjukskrivna som blir utförsäkrade arbetslösa som utförsäkras missbrukare psykiskt sjuka. Vad har regeringen gjort för att minska hemlösheten och risk att hamna i ett utanförskap? Ingenting de har försämrat villkoren för de som av olika skäl inte kan arbeta. Under snart 6 års tid har de trummat ut ett budskap om att bidragstagare är sämre människor som oftast missbrukar samhällets resurser och låter sjuka leva på svältgränsen. Fusket som antogs vara stort hamnade på 0.04% försvinnande få . Ett sätt att arbeta mot utslagning är att arbeta med prevention inom mödra -och barnhälsovård liksom att arbeta preventivt i skolan att sänka arbetslöshet på riktigt genom fasta arbeten och minskad användning av bemanningsföretag. Vi som har förmånen att vara friska och kunna arbeta skall betala för dem som inte kan det är vår förbannade skyldighet.

1 kommentar:

  1. Det borde komma fram ex genom Media om Reinfelts och kompanis lögner om den s.k Arbetslinjen, och vad den gör med människor som blir utsatta för den !!

    T Lindholm

    SvaraRadera