torsdag 24 maj 2012

Därför är jag en negativ gnällmåns

Har fått höra att vi till vänster är negativa riktiga gnällmånsar som vill betala 70 kronor mer i skatt för att kunna bekosta dyra undersökningar för att kunna erbjuda kompetens och närvaro för den äldre sjuka . Det skulle kosta väldigt mycket mer om det var så att man själv som svårt sjuk fick betala allt själv. Jag kan säga att jag är fruktansvärt jävla negativ till barnfattigdom arbetslöshet och FAS3. Under statsministerns frågestund idag togs just arbetslösheten upp Josefin Brink;
Arbetslösheten har ökat från 6,6% till 7,8% sen 2006, antalet som varit arbetslösa i över två år har fördubblats bara sedan oktober 2010 och istället för 20 000 plusjobbare tvingas nu över 30 000 till oavlönat tvångsarbete i Fas 3.
 Reinfeldts svar: "Utanförskapet har minskat och fler befinner sig närmare arbetsmarknaden.
En enkel studie i surrealism eller absurditet   förr fanns det ord för folk som utförde arbete utan egentlig lön idag kallas det något annat. Barnfattigdom kallas avundsjuka och med argument om att det är värre att vara fattig i Afrika. Det är säkert värre men det är inget argument för att barn ska vara fattiga i Sverige.Det är inget argument för att urholka arbetsrätten till tvångsarbete i FAS3. Dessa sjuttiokronor mer i skatt är sannerligen inte för mycket för de rika välbärgade som fått skattesänkningar subventionerad arbetskraft och subventioner vid städhjälp och arbete i de fina bostäderna.
Jag är inte avundsjuk, jag tycker att det är fel att ge till de rika som har mer pengar än vad som är nyttigt och samtidigt moralisera över samhällsansvar. Hysteriskt jaga sjuka in i arbete som de ändå inte klararav hysteriskt tjata om att spara på sjukhusens salar om små plåster om små löjliga saker när de stora pengarna hamnar i redan rika fickor. En surrealistisk bild där Reinfeldt svarar på en annan fråga i en dialog som absolut inte ger något adekvat svar och därför tillhör jag hellre negativa gnällmåns vänstern som försvarar välfärden ifrågasätter och höjer skatter för att alla ska få det bättre inte bara några få.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar