torsdag 12 juli 2012

Femtiotalet ringde och ville ha tillbaka sin kvinnosyn

Ett stort nummer av att det finns alldeles för mycket genuspedagoger gör Felicia Lundqvist distriktsordförande KDU i Uppsala.. Röda läppar och röda klackskor samt en lapp på magen när hon säljer korv med texten " Sug på den genuspedagoger". Felicia tycker att genuspedagogerna är för många och att de  genuspedagogerna alltså kräver löjlig millimeter rättvisa.. Det är tydligen ett löjligt faktum att män tjänar 20% mer än kvinnor och får därmed 20% mer i pension. Att kvinnor tar ansvar för nästan allt hushållsarbete och går ner i tid för att hinna städa tvätta och lag mat åt sin familj. Ägar förhållandet av jordens samlade resurser är det faktum att män äger 99% av dem. Det var väl rättvist på millimetern Felicia?
Men min tanke är mer att jag får en chans att prata om, vet inte riktigt hur förklara, att liksom genuspedagoger tar så stor plats. Är det verkligen rätt med millimeterrättvisa hit och dit? Det kan lika gärna ha varit en man som var på bilden med rött läppstift och röda naglar. Så säger Felicia själv till aftonbladet. Hon tycker att genuspedagoger tar för stor plats .
 Troligen är det Helt helt vanliga kvinnor som står och hänger tvätt innan jobbet som faktiskt tröttnat på sexistisk reklam och anmält reklamen. Helt vanliga kvinnor som är trötta på objektifiering, trötta på att få 20% mindre i lönekuvertet än sina manliga kollegor. Hon det vill säga Felicia är även irriterad på att Simrishamn anställt en genuspedagog och det är alltså genuspedagogen i Simrishamn som tar för stor plats trots att denne överhuvudtaget inte kommenterat reklamen som syftar på oralsex med sina röda läppar runt en korv.
  Felicia Lundqvist, det finns en grupp som kvoteras in i alla bolagsstyrelser, på alla universitet och till samtliga arbeten; det är vita män ,så har det varit genom historien och även idag har den vite mannen en självklar position.
Nej, så många är nog inte genuspedagogerna så att de kan ta för stor plats i samhället och utgöra en fara, de är ganska få och lönen är oftast rätt dålig däremot hoppas jag att kvinnor i allmänhet protesterar mot förnedring.   Nej, Felicia vi kommer inte få se en man som objekt för som syftar till våta drömmar om kvinnors tillfredsställelse. Det kommer ta ytterligare 50 år för att uppnå jämställdhet i antalet uttagna föräldradagar liksom fördelning av sysslor i hemmet och säkert lika många år att uppnå jämställda löner . Det är inte millimeter det handlar om ut skilda världar där män får fördelar enkom för att de är män och kvinnor får stå tillbaka. Några få genusvetare ändrar tyvärr inte på det. Det gör vi tillsammans genom kvinnokamp.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15105225.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar