onsdag 29 augusti 2012

Om Bollnäs och Forserum

För några veckor sedan så hängde en rasistisk internetsida ut några 17 åriga tjejer som ville anordna en manifestation mot rasism. I lördags så stod de tre uthängda flickorna och talade på en manifestation i Bollnäs mot rasism och för mångfald stort och mäktigt framför ett fullsatt torg. Nazisterna hade också en manifestation denna gång med tillstånd i. Senast gick Svenska motståndsrörelsen ut på torget med hängsnaror utan tillstånd. De ville hänga politiker som ansvariga för massinvandringen och för det mångkulturella experiment och som förevändning så använde de kvinnofridsfrågan. Våldtäkter beror tydligen på invandring trots att de allra flesta våldtäkter begås av svenska män och att ökning knappast beror på invandring och kultur. Ökningen beror på många faktorer och fler kvinnor vågar anmäla tidigare fanns ett större mörkertal kontakter som knyts på internet och ökat bruk av alkohol. Nazisterna var dock inte så många folktomt torg och ett 70-tal på torget. Kvinnofrid stod det på banderollen, nordisk till på köpet. Kvinnors rättigheter ska väl gälla alla kvinnor? Framförallt så blir det lite löjligt med skinnskallar i kängor och hängsnaror som aldrig annars respekterar kvinnors rättigheter eller jämställdhet.

Rasismen måste tas på allvar och det är den rasism som sker på busshållsplatser, i fika rummet på skolgårdar i klassrummet i det offentliga rummet och vid middagsbordet. I Forserum så blev en grupp Somalier trakasserade men kommunen vägrade erkänna att det var rasism trots att integrationsministern skarpt kritiserade dem för att inte se rasistiska motiv i misshandel stenkastning och kränkningar. Somaliska kvinnor tvingades att tvätta sig med mjölk för att bli vitare. Det är rasism när misshandel beror på färgen på din hud vilket kommunen borde insett från början och agerat emot. Det är inte kulturella problem inte språkförbistringar och missförstånd. Det är kommunalråden som vägrar kalla rasism för sitt rätta namn.Kommunpolitiker som inskränkta och helt blinda för trakasserier och misshandel som pågått i flera år.

För det mesta så brukar jag kanske anse att alla sociala medier är av ondo. Jag är med i en grupp som heter "Vi tar kampen" på ett känt socialt internetforum idag har vi funnits i ett halvår och kommer någ finnas ett bra tag till. Vi kommenterar och besvarar rasistiska inlägg i kommentatorsfälten.  I juli  startade vi #hängutmig med till stöd förde tjejerna i Bollnäs som ordnade manifestationen i Bollnäs. Hashtagen på twitter låg etta två dagar i rad. Vi fick ganska mycket uppmärksamhet i media. Vi finns och vi syns vi gör skillnad!

Om inte vi ,vem? Om inte nu? När?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar