torsdag 2 augusti 2012

Tillbaka till vardagen

Aftonbladets Daniel Swedin skriver om rasism  om vardagens vanliga händelser om att bli särbehandlad på grund av att man inte ser tillräckligt svensk ut. Tillbaka till vardagen,ja många ska tillbaka om några dagar till arbetet, skolan bostadsområdet. Vem bestämmer vad som är rasism ? Vem sätter måttstocken när det gäller hederligt utseende? Vad galningarna i Sverige demokraternas ungdomsförbund ( SDU) än säger så begår svenskar brott i samma uträckning som invandrare och  invandrare är inte överrepresenterade när det gäller sexualiserat våld.En norsk rapport
visar på att våldtäkter begås oftare av norrmän och mindre ofta av utomeuropeiska förövare. Vi vill nog inte tro att badvakterna är rasister eller att Åhléns kollar vissa folkgrupper lite mer än andra eller att bostadsbolagen väljer lägenhetsinnehavare efter färg och efternamn. Att arbetsgivare sorterar bort icke svenskklingande efternamn vid första sorteringen. Om meningsskiljaktigheter uppstår på en arbetsplats så föreligger alltid kulturkrock om den ena parten inte är svensk.Hur påverkar den svenska kulturen arbetsmiljön många svenskar går bakom ryggen och slickar röv. Nej då skulle man säkerligen säga att det var personligt.
Genom att bortförklara,sopa under mattan och låtsas som att rasismen inte finns, möjliggörs rasism och särbehandling. Sopa under mattan våga se att människor behandlas olika pågrund av vilken religion de har vilken hudfärg eller för den delen hårfärg eller vilka kläder de har på sig. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar