måndag 24 december 2012

God Jul!

Nu så har julefriden lagt sig och jag ser julhälsningar högt och lågt om frid på jorden, tänk på de hemlösa. Jag vidare befordra hälsningen om hemlösa särskilt till vår statsminister. Fler har blivit hemlösa och fler har blivit fattiga och utslagna. http://www.youtube.com/watch?v=xAsqO_g7pCM
Blondin Bella som inte riktigt tillhör den analytiska skaran anser att Karl-Bertil Jonsson och AFA alltså antifascistisk aktion har något gemensamt. De tar lagen i egna händer och det är fult att stjäla.http://www.expressen.se/.Då blir andra barn utan jul klappar menar hon. Nej, Blondinbella har inte sett Karl- Bertil Jonsson för då hade hon vetat att det handlade om julklappar till vuxna som ägde ett varuhus och redan hade säcken full av julklappar som de faktiskt inte behövde.
Jag gillar Karl- Bertil och hoppas kanske att både Blondinbella och Reinfeldt tittar i kväll.
Det har varit ett historiskt program om socialaskillnader och klassklyftor när jag var barn så var inte skillnaderna mellan fattiga och rika så stora. Tyvärr, så är det numera en verklighet med soppkök, hemlösa utslagna som inte har råd att köpa julklappar till sina barn.
Blondinbella; om folk delar med sig av sitt överflöd så får alla julklappar! De rika barnen blir inte utan utan får några färre. Det kallas nödvändigtvis inte stöld  utan fördelning och socialrättvisa . Blondinbella, lever hela sitt liv kring sin blogg och runt Sture Plan och umgås endast med likasinnade så hon vet naturligtvis inte om att det finns hemlösa, utförsäkrade och heller inte medveten om begreppet barnfattigdom.
Kall Lyser julensstjärna över den som inte hava något hem!
Reinfeldt har givit de kommuner som har högst medel inkomster 40 miljarder hm behövde de detta lilla bidrag? Samtliga kommuner är moderatstyrda och nej det fanns inget behov . De hemlösa fick inte så mycket inte heller de fattiga barnen. Reinfeldt anser att vi måste definiera det här med fattigdom och han anser att fattigdom är lika med afrika...alltså barn som dör svältdöden.

Fler som Karl -Bertil och mindre pengar till snorungarna på Stureplan!
God Jul i alla fall och för er som vill förändra och göra världen mer rättvis. Gör det! Det räcker inte bara att tänka på samhälletsolycksbarn även om det är en bra början!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar