fredag 22 mars 2013

Vänsterpartiet Göteborg kräver inhibition av Parvaneh Sarabadanis utvisning till Iran

Idag faller ett nytt offer för den omänskliga och orättsäkra flyktingpolitiken i Sverige. Parvaneh Sarabadani, som flytt från Iran på grund av sin kristna tro, skall under dagen utvisas till Iran. Enligt Amnesty International utsätts Irans religiösa minoriteter, däribland kristna, för diskriminering, förföljelse och godtyckliga arresteringar. Parvaneh Sarabadani make dödades på grund av sin kristna tro och även Parvaneh Sarabadani har blivit utsatt för allvarliga övergrepp vilket ledde till att hon flydde från Iran till Sverige. 

Migrationsverket är medveten om situationen för kristna i Iran men anser trots rapporter från bland annat Amnesty International inte att Parvaneh Sarabadanis kristna tro är tillräckligt djup för att utgöra skäl för asyl i Sverige. Vi befarar att Parvaneh Sarabadani riskerar inte bara ett långt fängelsestraff vid ett återvändande till Iran utan även sitt liv på grund av sin religiösa övertygelse.

Det är med bestörtning vi idag tar del av uppgifterna om att Parvaneh Sarabadanis avvisningen skall verkställas trots att den strider mot de konventioner som beaktar flyktingars status. Vänsterpartiet Göteborg kräver en inhibering av ärendet.Bild: Stoppa utvisningarna till Iran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar