torsdag 6 februari 2014

Blockad den 11/2

Mitt förra inlägg handlade om förvaret jag valde bilder från blockader och manifestationer som ger lite hopp i mörkret .

Nu är det återigen dags för ett flygplan att lyfta med destination Afghanistan. Afghanistan är ett av världens farligaste länder. UD avråder från resor dit och säkerhetsläget har försämrats under 2013 
Migrationsverket menar att flyktingar från Afghanistan kan leva som internflyktingar men faktum är att Kabul området inte är säkert. Socialförsäkringsutskottet skulle åkt dit för att kolla läget lite grann. Det blev inte så då deras ledamöternas säkerhet inte kunde garanteras med medföljande livvakter skottsäkerväst och ISAF s beskydd...Hur en 18 åring ska klara sig utan livvakter och skottsäkerväst och inte en krona på fickan förtäljer inte historien.Det är naturligtvis inte tillåtet att avvisa personer till farliga platser där personen i fråga riskerar tortyr eller rent av dödas. Det är också därför Sverige blivit hårt kritiserad av FNs tortyrkommitté CAT. Det hindrar dock inte migrationsverket och gränspolisen att fortsätta.
Vill du göra något för att stoppa denna avvisning så kan du komma till förvaret Streteredsvägen 90 på tisdag  den 11e februari. Du behöver inte stå i blockaden det räcker att du är där. Ta på dig varma kläder och en fulladdad telefon. Ficklampa och tålamod blockaderna är långa ! Din närvaro behövs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar