torsdag 11 september 2014

Din röst kan förändra!

Jag är orolig för att vakna upp med Sverige Demokrater i vågmästarroll eller än värre att en borgerlig minoritetsregering faktiskt skulle samarbeta med dem .
I Danmark och i Norge har deras systerpartier fått   inflytande över regeringsmakten . Det som händer är att dessa invandrarfientliga partier påverkar de andra partiernas syn på invandring . Det är inte så att  de övriga partierna slår vakt om en generös flyktingpolitik utan tvärtom. Drygt två år efter Utöya regerar  norska framskrittspartiet tillsammans med andra högerpartier. När de i somras gjorde restriktioner på grund av terrorhot där man inusinerade att det skulle vara en utländsk terror grupp´blev jag lite betänksam Ursäkta ,om jag minns fel men den som dödat flest( 77 människor) av politiska och för den delen rasistiska skäl var en ljus och blåögd norrman och medlem i framskrittspartiet och ingen skäggig islamistisk fundamentalist.
I Sverige har ett terrordåd, med en  man som sprängde sig själv skett. ingen annan kom till skada. Han var muslim men inga utredningar har kunnat påvisa att han tillhörde någon terroristgrupp eller inte . Kanske var han ett krigsskadat barn som växte upp och förblev kvar med sina demoner.. Däremot har 14 personer mördats av personer med kopplingar till nazistiska grupper i Sverige sedan sent åttiotal och fram till nu misshandel och knivskärningar som lett till sjukhus vistelse och är långt flera. Personer som utsatts för hot är så många i antal att de är svårt att säga en siffra och de flesta polisanmäls inte.
Vad vill du vakna upp till? Det är essentiellt . En regering med inflytande av SD som är ett rasistiskt parti? En regering som står upp för de konventioner som vi skrivit på gällande mänskliga rättigheter
SD står inte upp för de nio konventioner Sverige ratificerat inte heller resolutionen om de mänskliga rättigheterna.
Gör din röst hörd och ja det går att förändra! Gå och rösta och tro att en annan värld är möjlig!

1 kommentar: