fredag 12 september 2014

Valet!

Skriver om valet de sista skälvande dagarna med en förhoppning om solidaritet och rättvisa.
Hur kunde det bli så att 10 procent av medborgarna äger 70 procent av tillgångarna? Vi kan nog rannsaka oss själva och fråga oss :är det så märkligt? Det var ju precis detta Alliansen gick till val på både 2006 och 2010. Inget nytt under solen . De 20 procent som blivit fattigare var redan fattiga.
  Nya ord som barnfattigdom men istället för att göra något åt det diskuterade man om barn verkligen kunde vara fattiga. De hade ju ingen inkomst och sedan sinade diskussionen ut i ingenting.
Barn är fortfarande fattiga eftersom deras föräldrar är det
  Det finns fortfarande undersköterskor som inte har råd att ta semester fyra veckor under en och samma månad. De lever på sina ob timmar och får inte dessa under semesterveckorna. De har dessutom blivit fler och fattigare. Särskilt de som dessutom blivit sjuka och dessutom utförsäkrade. En litet felsteg och ett ben som bryts en armbåge eller en axel som gör ont efter år av hårt arbete.
För lågavlönade betyder det mycket mindre pengar och en potentiell risk för fattigdom.
  Pensionärer och då pratar jag om fattig pensionärerna de företrädesvis kvinnor som varit hemma med barn och eller börjat arbeta när de i praktiken var barn. De har missat pensionspoäng och kan inte leva på sin pension. De får handla billigt och sparsamt och får det svårt att räcka till ändå.
Det  är svårt att säga att alliansen uppfyllt sina vallöften. Det var precis det här som ovan beskrivits som infriats. En ny fattigdom och ett samhälle med enorma klyftor.
Vi, mitt parti Vänsterpartiet lovar något annat att utjämna klassklyftor och ta från de rika och ge till de fattiga. De som tjänar mest ska få skatta mest. Pengar avsedda för skola omsorg och vård ska inte gå till företag med vinstintresse utan till offentlig vår och omsorg som har verksamheten i fokus inte vinsten.
Använd din röst på söndag låt inte höginkomsttagarna i Örgryte eller Hovås ta makten över ditt liv!
Gör din röst hörd för ett rättvist och solidariskt samhälle!
Bild Sara Lund Persson
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar