onsdag 24 december 2014

Julafton

Det här året har jag tillsammans med flera vänner i kampen för asyl och mänskliga rättigheter där vi lagt tid , pengar och riskerat positioner  och i bland även personlig säkerhet.
Två dagar före jul kom beskedet att en förundersökning inletts angående olagliga tvångsinjektioner under deportationer. Det hjälper inte Ali eller Singh som deporterats under olagliga och våldsamma former. Ali lever återigen som flykting troligen Singh också om han fortfarande är vid liv.
Tandläkaren med tvåårigt barn och hustrun har flytt först internt i Afghanistan nu i närliggande grannland. Sverige valde att inte lyssna på deras asylskäl. Minns att mannen sa : jag ber om fem , bara fem minuter där någon lyssnar och förklarar vad de inte ser som asylskäl. 
De skickades i väg på ett flygplan utan någon egentlig förklaring och är fortfarande på flykt.

Singhs resa blev dramatisk han tog en överdos av tabletter innan han transporterades till flyget. Överdosen bestod av ett antidepressivt läkemedel som kunde ge allvarliga konsekvenser. Polisinsatsens ledning vägrade ge honom adekvat vård såsom övervakning av vitala parametrar beredskap med syrgas eller ens en EKG-remsa.
Jag och Stefan Berg gjorde en anmälan till inspektionen för vård och omsorg angående bristande vård och medicinsk övervakning. I mars månad skickade vi ut ett pressmeddelande likaså hade vi kontakt med radioprogrammet Kaliber som gjorde två program om deportationer av flyktingar. Vi hade ganska stort material av hur flyktingar behandlas och pratade med flera olika journalister även i sverigesradio och TV 4 .
Samtidigt jobbar ju sådana som vi vidare med nya flyktingfall. Jag är bekymrad för att SD som riksdagsparti dikterar villkoren för flyktingpolitiken som redan är stram. SD vill förbjuda oss som arbetar med gömda  att göra det samtidigt som SD kräver en assimilering till kristna värderingar. Josef och Maria var internflyktingar i Mellanöstern de tvingades skattskriva sig i Betlehem och fick sedan fly illegalt till Egypten då inga legala vägar fanns in i  landet . De hade inte bostad inga rikedomar utan fick fly hals över huvud

Det är den jul vi firar till åminnelse av två fattiga föräldrar med ett spädbarn på flykt . Oavsett vilken trosåskådning vi har så vill vi visa solidaritet med de utan hem en familj med ett spädbarn.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar