torsdag 2 juli 2015

Ship to Gaza vi står med er!!

För tredje gången bordades  Ship to Gaza på internationelltvatten , 97 sjömil från Gaza .Trålaren Marianne av Göteborg med Svensk flaggad . Det Israel gör är alltså ett brott mot internationell lagoch sjörätten. Israel hävdar återigen sin rätt att försvara sig för tredje gången har de bordat obeväpnat skepp på internationellt vatten och med våld fängslat en besättning.
Den här gången var båten fylld med medicinsk utrustning ganska enkel sådan liksom solpaneler eftersom både sjukvårdsutrustning och el är en bristvara i Gaza. Besättningen var tränad att använda icke våld såsom vid de två andra aktionerna. De skydda vitala delar på sin kropp men slår inte tillbaka.
Det sitter 6 svenskar i Israeliskt fängelse samtidigt pågår Almedalen inte ett ord från regeringskansliet några korta rader mycket med substans  från UD .Sveriges Statsminister inte ett ord från Sveriges utrikesminister  inte något . Sverige har i höstas erkänt Palestina som stat och borde också ta sitt ansvar när aktivister på fredligt sätt vill bryta blockaden men tystnad råder.  Medialt borde frågan få viss genomslagskraft men inte heller där . Göteborgs-Posten är totalt ointresserad trots att flertalet i besättningen är från Göteborg och fängslade i Ashdod.
Kajsa Ekis Ekman säger om sin fångenskap  i Israeliskt fängelse så här den bilden skiljer sig så totalt från Israels bild
Israelisk militär använde el -pistol mot Charlie Andreasson troligen för att han bott i Gaza och arbetat med Gaza Ark skol och sjukhusprojekt .Inför den sista etappen mot Gaza ansågs han som en utav de värsta terroristerna i besättningen av Israels höger regering.Inte ett ord från vår statsminister .Hallå en Svensk medborgare som på internationelltvatten misshandlas med en elpistol och inte ett ord från vår regering. Vi erkände väl Palestina, eller? Charlie är inte terrorist utan ägnat sig åt biståndsarbete ,att bygga upp skolor och sjukhus i Gaza.
Gaza är under blockad sedan 2006 ;Israel bestämmer helt och hållet vad som får föras in och inte, medicinsk diagnostisk utrustning får inte föras in och det råder stor brist på röntgen utrustning. Gazas befolkning kan heller inte röra sig fritt över gränserna de är helt instängda i Gaza. Palestina som land består av både Gaza och Västbanken . Netanyahu skriver i ett brev att Israel är Mellanösterns enda demokrati och hur de högaktar mänskliga rättigheter. Redan första meningen i den generella deklarationen alla människor är lika i värde och rättigheter. Dessutom verkar världens absolut bästa militärmakt som har en utav världens bästa underrättelsetjänster svårt med navigation eller så bryter den enda demokratin i Mellanöstern mot internationelllag med vilje.
Fortfarande sitter de svenska medborgarna i fängsligt förvar och det är tyst i media Sverige det är tyst från politiken det är för tyst.
Charlie sa innan den här resan att en dag är förtrycket mot palestinierna slut. Alla förtryck tar slut men det gör det inte av sig själv.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar