söndag 31 maj 2015

Precis som det låter

Romer får gärna bo men inte här , inte i vårt område så skriver människor i mitt område om ett läger typ en km från Utby alltså inte i Utby utan utanför. Det blir skräpigt det är ett argument men det som genomsyrar debatten är dom ,dom som inte tillhör oss inte ska få vara med oss.
Det finns tydligen regler för dem som inte gäller oss. "Jag har sett en tiggare som köpt cigaretter" då är denne inte fattig.
"De är sanitära olägenheter". Samtidigt har ett annat gäng som klättrat i Utbybergen slarvat lite händer då och då likaså våra källsorteringsstationer som kan vara allmänt skräpiga. Kallas vita ungdomar sanitära olägenheter? Nej men Romer kallas så sanitära olägenheter. Den skillnaden har bara ett rättmätigt ord rasism.
Samtidigt sprider media bilden av romer som organiserade tiggare en felaktig bild men i sak varför skulle inte fattiga människor ha rätt att organisera sig?  Är organisering bara till för vissa numera en akademisk elit? Det finns organiserat tiggeri många välgörenhetsorganisationer får in pengar på det sättet men knappast romerna de har nog bara dragit till ett rikare land i hopp om en drägligare tillvaro.Vi gör alltså skillnad på vem som får tigga pengar är du stenrik och prinsessa går det utmärkt är du vit går det också bra men är du mörk Rom och dessutom fattig då jävlar då går det inte. Det heter rasism och stavas precis som det låter.
Var ska då dessa människor få vara ingenstans verkar det som absolut inte i vårt område säger människorna här. Vi är inte rasister men det blir skräpigt de lyder inte lagen eftersom de inte kan allemansrätten och köper cigaretter istället för mat dessutom vet man inte om de egentligen tillhör en liga
De får oss att känna oss illa till mods säger några varför då frågar jag. De har trasiga kläder....får  jag till svar . Ni som försvarar romernas existens gör oss andra till rasister.Den slutsatsen förstår inte jag.
Däremot att göra skillnad på människor som gör att några alltidfår det sämre för att de är just romer, får bo i skitiga skjul, hänvisade till att tigga på gatan nekade sjukvård för att de är romer och att dessa strukturer fortfarande upprätthålls i Europas länder med vissa variationer rasism . Likaså när grannarna går ihop för att köra bort romer  som om de vore odjur. Det är  rasism och stavas precis som det låter