tisdag 5 januari 2016

I praktiken

För många blev bilden på Aylan bara en bild som folk satte på sina Facebook sidor den berörde ett kort tag inte mer.
Många har sett  bildreportaget i Svenskadagbladet  från Samos men för några veckor sedan bad en vän som var med där då det hände om kläder till pojken som räddades på bilden. Hans femåriga kusin drunknade men pojken lever här i Sverige så i praktiken berör den bilden mer. Han fick en annan overall.
I natt drunknade 21 personer och jag tänker kan det vara den båten vi talade om igår numera vet jag namnen på dem som går ombord inte alltid men ibland. Jag vet att Turkiet är farligare än Grekland och att människor säljer allt de har till och med sina kroppar för ett flyktingläger i Grekland.

Vi svischar pengar så att människor vi inte känner ska få lite mänsklig värdighet få en tryggare tillvaro i det iskalla Europa. Mitt i natten behöver människor mat, medicin och hjälp över en gräns. En del anser oss vara olagliga kom då gärna i håg att lag inte är detsamma som humanitet.
Apartheid var lag fram till  1990 raslagarna USA var lag fram till 1972  och förintelsen genomfördes helt lagligt mellan 1933-1945.

I praktiken sker förändring genom att bryta mot lagar som faktiskt inskränker mot mänskliga rättigheter. Genom att organisera sig, vägra vara åskådare och ta en aktiv del i samtiden!

I praktiken var vi några som stod upp för mänskliga rättigheter som fortfarande gör det nu på illegalbasis vi vill att människor ska ha rätt till asyl svårare än så är det inte .






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar